• Innovation English  Innovatie Nederlands
Beoordelingsmethoden ideation
Diverse mogelijkheden om ideeën te beoordelen

Onderstaand zijn diverse beoordelingsmethoden voor ideeën in de ideation fase weergegeven. Per campagne kan door u worden bepaald wat de beste manier is om ideeën te beoordelen.

Likes geven

Vrij elementair, maar alle spelers in het innovatieplatform hebben de mogelijkheid om een idee te beoordelen door een idee een like of een dislike te geven. Het idee met de meeste likes (minus dislikes) is het beste idee.

Dit een transparante manier, waarbij iedere speler evenveel invloed heeft op de beoordeling van ideeën.

Stemmen spelers

In de ideation fase kunnen er meerdere stemperiode worden ingericht, waarbij iedere speler bijvoorbeeld een beperkt aantal stemmen mag uitbrengen. Na een stemperiode kan de stem niet meer worden gewijzigd. Binnen een stemperiode is er een optie dat een speler zijn stem mag terugtrekken.

Deze methode zorgt voor gezonde competitie van ideeën en is bijzonder transparant.

Als innovator (eigenaar van een idee) heeft u ook inzicht wie op uw idee heeft gestemd. Dit zijn uw sponsoren. Stemmen is dus niet anoniem.

Stemmen management

Daarnaast is er een optie dat alleen het management op ideeën mag stemmen en is het niet toegestaan voor andere spelers.
Het management kan bijvoorbeeld een jury zijn in een challenge.

Scoringsmodel

Innofication heeft een geavanceerd beoordelingsmodel ontwikkeld wat een stuk verfijnder is dan ideeën uitsluitend een stem of like te geven.

Spelers kunnen een idee namelijk beoordelen door een like te geven, vragen over het idee te beantwoorden en/of commentaar te geven.

Het scoringsmodel berekent op basis van deze beoordelingen de scores voor ideeën rekening houdend met de populariteit van ideeën.

Het scoringsmodel is volledig in te richten op uw business specifieke vraagstuk. Hierbij kan er een onderscheid worden gemaakt tussen de beoordelingen van en vragen voor managers en spelers.
lees verder