• Innovation English  Innovatie Nederlands

Innovation Accelerator Challenge

Binnen twee weken succesvolle proposities ontwikkelen en realiseren

Wat is het

"De kracht van uw medewerkers benutten om snel ideeën te verzamelen, uit te werken, selecteren en te realiseren.

Binnen twee weken blijvend resultaat."

De Innovation Accelerator Challenge is een unieke innovatie methode die uw organisatie helpt om snel ideeën te verzamelen binnen uw ecosysteem en deze vervolgens te ontwikkelen tot succesvolle proposities die ook daadwerkelijk hun toegevoegde waarde opleveren. En dat allemaal binnen twee weken!

De Innovation Accelerator Challenge bevat een bewezen online innovatie platform en offline methode die populair en effectief zijn. Zij zorgen er voor dat de kennis uit uw ecosysteem optimaal wordt benut en dat er ook daadwerkelijk draagvlak en commitment is bij uw medewerkers voor deze nieuwe initiatieven.

Onze aanpak

In deze eerste week worden van uw medewerkers en indien gewenst ook van uw klanten nieuwe ideeën verzameld in ons online platform en volledig ingericht in uw huisstijl. Uw medewerkers hebben in het platform de mogelijkheid om ideeën te beoordelen. De potentieel goede ideeën worden geselecteerd om te worden uitgewerkt in de twee workshopdagen tot succesvolle proposities. De eerste workshopdag staat in het teken van de propositie ontwikkelen en het onderzoek om de propositie te valideren. In tweede workshopdag wordt de propositie aangepast. Daarnaast wordt er een salespitch gemaakt die aan het eind van de workshopdag wordt gepresenteerd aan de jury. De jury selecteert één of meerdere proposities die worden gerealiseerd.

Al uw medewerkers kunnen in de Innovation Accelerator Challenge hun ideeën delen, maar er kunnen maximaal 30 medewerkers deelnemen aan de tweedaagse workshop. Uw medewerkers kunnen in teams van 2-3 personen werken aan proposities. Er is geen basiskennis omtrent innovatie vereist. Het is tenslotte ook een geweldige leerervaring!
Innovation Accelerator Challenge

Resultaat

Los van de succesvolle proposities die worden ontwikkeld zijn er resultaten die betrekking hebben op de "zachte kant" van innovatie welke in de praktijk misschien nog wel belangrijker zijn! Er wordt gewerkt aan een ondernemende cultuur en mindset.

Enkele voordelen zijn:
Binnen twee weken maximaal 10 succesvolle proposities ontwikkelen en realiseren
Motivatie medewerkers op ieder niveau in de organisatie
Leren en kennis delen
Commitment en draagvlak voor innovaties en verandering bij uw medewerkers
Teambuilding door in teams te werken aan proposities
Transparantie, iedereen heeft inzicht in de ontwikkelingen binnen de organisatie

Doelgroep

De Innovation Accelerator Challenge is zowel voor private- als publieke onderneming bedoeld. Ook publieke ondernemingen hebben veel belanghebbenden waaraan zij verantwoording dienen af te leggen. Dit stelt in de praktijk veel eisen aan de producten en diensten!
Voor maatschappelijke verantwoorde ondernemingen (MVO), zoals fondsen en goede doelen hanteert Innofication zeer aantrekkelijke tarieven.

Aan de slag

De Innovation Accelerator Challenge kan volledig worden aangepast aan uw innovatievraagstuk en huisstijl.