• Innofication English  Innofication Dutch

Het innovatieplatform om uw innovatievermogen te verbeteren.

Het is een community waar ideeën, mensen, samenwerken en leren centraal staan, zodat u succesvol kunt innoveren en veranderen.

ideation
Ideation
cocreatie
Co-creatie
Open Innovatie
Open Innovatie
serious gaming
Serious gaming
innovatie management
Innovatie Management
social learning
Social learning

Innovation is collaboration.
It is not a one man show or the responsibility of a small team.
It is people business

- Innofication -

Voor

Medewerker innovatie

Medewerker
innovatie

Uw medewerkers zijn uw belangrijkste assets die beschikken over veel competenties en ervaring die vaak onbenut blijven. Benut het potentieel van uw medewerkers om incrementele- maar ook disruptieve innovaties te creëren.

Ontdek de verborgen pareltjes binnen uw organisatie!

Open innovation

Open
innovatie

Betrek uw ecosysteem bij het genereren van nieuwe ideeën en het creëren van waarde voor uw klanten door nieuwe technologieën, producten en diensten te ontwikkelen die op de markt wordt gebracht.

Wendt aanwezige kennis buiten uw organisatie aan en benut uw (kern)competenties om middels co-creatie nieuwe business modellen en bedrijfsresultaten te realiseren.

Klantinnovatie

Klant
innovatie

Uw klant vroeg in het innovatieproces betrekken vergroot uw slagingskansen. Niet uitsluitend de klant betrekken in het ideegeneratie-proces, maar in het gehele innovatieproces tot en met de marktintroductie. De klant in de driver seat.

Door co-creatie met de klant ontstaan ook waardevolle inzichten en vergroot het de loyaliteit van de klant.

Oplossingen

Ideation / Crowdsourcing

Ideeën binnen, maar ook buiten uw organisatie worden verzameld via verschillende kanalen, waarbij de crowd de ideeën zelf beoordeelt! Zij bepalen de waarde van de ideeën voor uw organisatie. Creëer een open en/of gesloten innovatie community waar veel interactie met de crowd plaatsvindt.

ideation and crowdsourcing

Innovation Challenge

Innovatie community waar ideeën individueel of in teamverband worden uitgewerkt tot proposities die daadwerkelijk worden ontwikkeld en op de markt worden geïntroduceerd. Innoveer als een startup waar samenwerken, kennis delen, leren en daadwerkelijk resultaten boeken centraal staan.

innovation management software, innovation challenge

Business Model Innovation Challenge

In een community worden verschillende business modellen ontwikkeld. Het beste business model wordt in competitieverband gekozen. Het gaat verder dan alleen een business model canvas op "papier", maar ook de realisatie daarvan!

innovation management software, innovation challenge

Innovation Accelerator Challenge

Een effectieve methode om binnen 2 weken nieuwe proposities te ontwikkelen waar zowel ons innovatie platform wordt ingezet om ideeën te verzamelen door uw medewerkers en andere belanghebbenden als een twee daagse workshop waar de ideeën worden uitgewerkt in teamverband tot succesvolle proposities.

innovation management software, innovation challenge

Educatie Challenge

Sociaal leren waarbij kennis vergaren, van elkaar leren en nieuwe inzichten krijgen centraal staat. Het bevat een gamification elementen. Unieke oplossing gericht op de praktijk.

innovation management software, innovation challenge

Meer oplossingen

Wij geloven niet in een one size fit all. Onze oplossingen worden meestal aangepast om uw businessvraagstuk het best op te kunnen lossen. We hebben de meeste flexibele oplossing in de markt!

innovation management software, innovation challenge

Resultaten

Door actief samen te werken, kennisdeling en support van stakeholders worden ideeën sneller uitgewerkt tot proposities.

Door uw klanten, leveranciers, medewerkers en andere belanghebbenden uit uw ecosysteem proactief te betrekken kunnen proposities sneller worden gevalideerd op hun haalbaarheid.

Motivatie en commitment medewerkers verbeteren op ieder niveau in de organisatie. Zij kunnen allemaal deelnemen aan innovatie-initiatieven en hun stem wordt gehoord!

Entrepreneurship en samenwerking stimuleren op ieder niveau in de organisatie. Fail fast and cheap, move faster. Een cultuurverandering!

Geen verborgen agenda's. Het is voor iedereen duidelijk waarom bepaalde keuzen worden gemaakt, zodat iedereen blijft aangehaakt!

Kennisvergaren, kennisdelen in een gezonde stimulerende omgeving heeft een motiverende werking en fun factor. Vernieuwing vindt vaak plaats naast de dagelijkse werkzaamheden van medewerkers.

Nieuwsbrief

Meldt u aan om onze nieuwsbrief te ontvangen.

Innovatie nieuwsbrief ontvangen
 AANMELDEN

Innoveer als een Startup
met de kracht van een Corporate.

Kenmerken concept

Open Innovation

Belanghebbenden binnen uw organisatie, bestaande netwerken (eco systems) en zelfs daar buiten kunnen nieuwe ideeën en inzichten verschaffen voor innovatie.

Serious Gaming

Door het spelen van onze serious game kunnen geselecteerde ideeën in competitieverband tot proposities worden uitgewerkt.

Commitment

Door stakeholders actief te betrekken en door op een transparante manier samen te werken ontstaat meer commitment.

Leren

Door beschikbare kennis uit ons content management systeem/ kennisbank en de kennis & ervaring van spelers te delen worden inzichten verbeterd en de professionaliteit verhoogd.

Cultuur

Onze oplossingen sluiten aan op de behoefte van dynamische organisaties die behoefte hebben aan een ondernemende cultuur waar the crowd centraal staat.

Flexibiliteit

Ons platform is flexibel aan uw business behoeften aan te passen en biedt veel toepassingsmogelijkheden.

Innovatie van het innovatieproces

Door bestaande innovatieprocessen te veranderen kan de time to market van nieuwe producten en/of diensten worden verkort en zal de slagingskans toenemen.

Bottom Up

Het benutten van aanwezig kennis en kunde van medewerkers en kennis van buiten de organisatie (bijv. klanten) vormt een bron van creativiteit en succesvolle innovaties.

Analytics & Control

Inzicht en meer controle over het innovatieproces en de betere proposities. Direct kunnen bijsturen indien noodzakelijk zonder de creativiteit plat te slaan.

The most difficult and critical first customer for
a new product or service
is often
your own organization.

- Friso Muntjewerf -

Blog

Collaboration, samenwerken aan proposities door teamleden
Collaboration, samenwerken aan proposities door teamleden Collaboration, samenwerken aan proposities In het innovatieplatform zijn er altijd al mogelijkheden dat niet uitsluitend individuen werken aan een propositie, maar dat zijn ook in teamverband daaraan kunnen werken. Voordat een uitwerking van een propositie wordt gedeeld in het innovatieplatfor...
lees verder
Schaal van Betekenis sponsor
Schaal van Betekenis sponsor Afgelopen vrijdag 7 december heeft een Creathon door de stichting Schaal van Betekenis op de Zuidas plaatsgevonden met 120 deelnemers waar het in kaart brengen van niet financiële waarde van een organisatie centraal staat. De Scale of Significance zal naar verwachting het meest naast de fin...
lees verder
Nog altijd druk bezig met Post-it® in workshops?
Nog altijd druk bezig met Post-it® in workshops? In de praktijk zien wij dat er veel methoden worden gebruikt waarbij tijdens workshops druk wordt gewerkt met veel Post-it® op verschillende borden om de creativiteit de vrije loop te laten. Een belangrijk proces, waarbij samenwerking, creativiteit, kennis, ervaring, fun en een gezonde discuss...
lees verder
Business Dashboard voor innovatie
Business Dashboard voor innovatie Naast het dashboard voor managers in het platform om operationeel de innovatie processen goed te managen en de vele rapportages is er nu ook een Business Dashboard gelanceerd. Het Business Dashboard richt zich op het inzicht krijgen in de business value die het platform biedt. Zo ge...
lees verder