• Innovation English  Innovatie Nederlands
head
Afgelopen vrijdag 7 december heeft een Creathon door de stichting Schaal van Betekenis op de Zuidas plaatsgevonden met 120 deelnemers waar het in kaart brengen van niet financiële waarde van een organisatie centraal staat.

De Scale of Significance zal naar verwachting het meest naast de financiële monitoring gebruikt worden op organisatieniveau. Hoe kunnen we zichtbaar maken wat de onderliggende waarden zijn van de organisatie? En moet de Scale ook zichtbaar maken hoe deze waarden tot uiting komen in de betekenis van de organisatie? Hoe kun je dit monitoren en welke gegevens heb je dan nodig? Kijk je dan naar duurzaamheid, productie, sociaal kapitaal, sociaal maatschappelijke relevantie of nog andere factoren? Een secundaire wens is om organisaties vergelijkbaar te maken. Hoe kunnen we waarden en betekenis zichtbaar maken zonder getallen en toch organisaties vergelijkbaar maken?

Innofication is sponsor van Schaal van Betekenis door haar innovatieplatform beschikbaar te stellen, zodat het concept van Scale of Significance verder kan worden ontwikkeld. Deelnemers van de creathon, maar feitelijk iedereen, kan in de community een suggestie aandragen. 
Via Twitter #sosidea kunnen ook ideeën worden gedeeld. Het beste idee wordt in de community verder ontwikkeld tot het concept wat wordt gerealiseerd. Vanwege de complexiteit wordt het ontwikkelproces op terrein verder ingericht.

Voor vragen, neem contact op met Innofication of bezoek de website van Schaal van betekenis.