• Innovation English  Innovatie Nederlands
head

Collaboration, samenwerken aan proposities

In het innovatieplatform zijn er altijd al mogelijkheden dat niet uitsluitend individuen werken aan een propositie, maar dat zijn ook in teamverband daaraan kunnen werken. Voordat een uitwerking van een propositie wordt gedeeld in het innovatieplatform gaat er in de praktijk nog altijd een proces aan vooraf. U kunt hier denken aan brainstormen, consensus bereiken, informatie delen en vergaren, elkaar overtuigen en natuurlijk gezonde discussies voeren etc. Hiervoor wordt vaak gebruik gemaakt van de bestaande middelen in een organisatie indien aanwezig, zoals Skype, Slack, Yammer en een groot scala aan andere oplossingen.

Innofication heeft een geïntegreerde oplossing ontwikkeld waarmee teamleden direct in het innovatieplatform met elkaar kunnen samenwerken.

Alleen teamleden

De oplossing om te kunnen samenwerken is georganiseerd rondom de teamleden van een bepaalde idee/propositie. Het is een gesloten omgeving uitsluitend voor de teamleden waar zij in alle vertrouwen met elkaar kunnen samenwerken. En natuurlijk kunnen de teamleden ieder persoon uit het ecosysteem van een klant zijn. Als spelers/gebruikers actief zijn met meerdere proposities, dan kunnen zij in verschillende omgevingen samenwerken. Dit is bijvoorbeeld vergelijkbaar met de kanalen in de populaire applicatie Slack.

Content delen

De teamleden kunnen in de collaboration oplossing content delen, zoals links, video’s, afbeeldingen, MS-Officebestanden e.d. Indien het content betreft in een formaat die browsers direct kunnen weergeven, dan wordt deze zoveel mogelijk direct gepresenteerd aan de spelers/gebruikers. Na een workshop van het innovatieteam kunnen de foto’s en het verslag direct in de collaboration oplossing worden toegevoegd.

Polls

Vooral wanneer er veel teamleden actief zijn, dan kan het van grote toegevoegde waarde zijn dat de spelers/gebruikers snel een poll maken om de antwoorden van andere teamleden te polsen. De antwoorden van de teamleden zijn anoniem. Dit is een snelle manier om snel overeenstemmen te bereiken over bepaalde onderwerpen. Het aantal polls die een gebruiker kan aanmaken in onbeperkt.

De collaboration oplossing is een handig instrument om snel en op een laagdrempelige manier met elkaar samen te werken.