• Innovation English  Innovatie Nederlands
head

Innovatie is mensenwerk

Innoveren en veranderen blijft nog altijd mensenwerk. Het resultaat mag dat wel een product, dienst of een totaal nieuw business model zijn waar nieuwe technologie├źn worden toegepast. De vele overwegingen, onderzoeken, testen en ontwikkelingen ten behoeve van de innovatie is nog altijd mensenwerk. Of bepaalt kunstmatige intelligence (AI) al uw innovatie strategie?!

Welke innovatievaardigheden

In de praktijk is het nogal eens lastig om enerzijds inzicht te krijgen welke vaardigheden nodig zijn en anderzijds welke personen binnen of zelfs buiten de organisatie toegevoegde waarde kunnen zijn leveren aan een innovatie of zelfs deel kunnen uitmaken van het innovatieteam.

De innovatie software oplossing

Innofication heeft een oplossing binnen haar innovatieplatform ontwikkeld waarmee spelers/gebruikers kunnen aangeven over welke vaardigheden zij beschikken. Hetzelfde kan worden gedaan voor een innovatie. Welke vaardigheden zijn er allemaal nodig voor een innovatie?

Door de benodigde vaardigheden voor een innovatie te matchen met de vaardigheden van spelers ontstaat snel inzicht welke personen mogelijk een bijdrage kunnen leveren of participeren in het innovatieteam. Het innovatieteam kan snel worden samengesteld!

De gebruikers (spelers) in het innovatieplatform kunnen snel zoeken op vaardigheden en elkaar gemakkelijker vinden.

Maar misschien nog belangrijker. De organisatie krijgt inzicht in de aanwezige vaardigheden van spelers binnen en zelfs buiten de organisatie. En dan vooral gezien in het licht van de innovaties. Er ontstaat inzicht in de grootste behoefte aan vaardigheden voor innovaties en welke vaardigheden er binnen de organisatie ontbreken. Hier kan human resources haar personeelsbeleid goed op afstemmen.
innovatievaardigheden in de innovatie software

De vaardigheden die nodig zijn voor uw business vraagstuk zijn bedrijfstak en misschien wel bedrijfsspecifiek. U kunt zelf bepalen welke vaardigheden u binnen uw organisatie onderkend. Te allen tijde is deze lijst met vaardigheden uit te breiden en kunnen gebruikers verzoeken indienen voor ontbrekende vaardigheden.