• Innovation English  Innovatie Nederlands
Mass innovator feedback by moderator Het is voor een Innovatie Manager vaak een opgave om de crowd in het innovatieplatform te stimuleren zodat ze goede ideeën delen. Deze ideeën kunnen van grote toegevoegde waarde zijn voor de organisatie, maar kunnen uiteraard ook te innovatief zijn of geen enkele toegevoegde waarde bieden. Los van de kwaliteit van ideeën kan het wel betekenen dat de innovator van het idee veel tijd en energie in een idee heeft gestoken. Dit is op voorhand door een Innovatie Manager moeilijk in te schatten.

Het is dan ook zo netjes dat het innovatieteam (de moderators in het platform) de innovators een terugkoppeling geven wat met hun idee wordt gedaan. Dit staat los van de feedback die de innovator krijgt van andere spelers/deelnemers in het platform. Zij kunnen tenslotte in de toekomst wel goede ideeën aandragen.

Vanuit het innovatieplatform kan de moderator een gepersonaliseerde email sturen naar de innovator. Hiervoor zijn zelfs templates beschikbaar die de moderator kan gebruiken en kan bewerken. De supervisor in het innovatieplatform kan deze templates uiteraard aanpassen en ook nieuwe templates toevoegen.

Indien het aantal ideeën erg groot is ten opzichte de beschikbare capaciteit van de moderators, dan kan zelfs een gepersonaliseerde email worden gestuurd naar de innovators van alle ideeën (en status worden aangepast). Hiervoor kunnen ook templates worden gebruikt. Met andere worden met een paar muisclicks kan een moderator honderden gepersonaliseerde emails versturen naar alle innovators waar zelfs over inhoud nauwelijks hoeft te worden nagedacht. Een super effectieve oplossing om een innovatie community te managen.