• Innovation English  Innovatie Nederlands
head

Innofication heeft op 24 oktober een nieuwe release van haar cloud platform vrijgegeven waardoor bestaande- en nieuwe klanten nog beter in staat zijn om te kunnen innoveren. De nieuwe release is per direct beschikbaar voor alle klanten.

Wat is het?

Innofication heeft een innovatie platform (cloud based) ontwikkeld om ondernemingen, startups en studenten te begeleiden en te stimuleren in het hele proces van ideevorming tot proposities, business modellen, financiële business case, marktintroductie e.d. die vaak worden uitgewerkt in ondernemingsplannen waarin principes van serious gaming worden toegepast. In de serious game concurreren ideeën met elkaar net als in de praktijk. Het idee in de game die de meeste waardering door middel van investeringen van andere spelers en/of coaches krijgt is de winnaar.

Het Innofication concept bevat geen standaard methode, maar ondersteunt een proces dat specifiek op business vraagstukken kan worden afgestemd. Zo kan het innovatie platform van Innofication naadloos aansluiten op het programma’s van klanten.

 Het platform blinkt uit in zijn flexibiliteit en kent daardoor veel toepassingsmogelijkheden, waarbij vaak wordt gewerkt met “templates/halffabrikaten” waardoor projecten ook snel operationeel zijn. Zo kan het platform worden gebruikt voor business challenges op het gebied van innovatie, ondernemerschap, intrapreneurship, startups (incubators/accelerator) en educatie. Hiervoor kunnen technieken van ideationcrowdsourcingsocial innovationsocial learning en serious gaming worden ingezet.

Nieuwe functionaliteiten

Onderstaand zijn de belangrijkste uitbreidingen vermeld die in de nieuwe release beschikbaar zijn.

Ideeën via Twitter delen

Het verzamelen van ideeën dient zo laagdrempelig mogelijk te zijn om ook de ideeën te verkrijgen van belanghebbenden die weinig commitment of tijd hebben om in een platform ideeën in te brengen. Zo is er altijd al de mogelijkheid om via een website en/of intranet snel ideeën te delen. Nu heeft Innofication de mogelijkheid dat personen via een Twitter tweet hun idee delen, bijv. #nieuwidee xyz..

Dit is nog laagdrempeliger en sneller dan de oude fysieke ideeënbus, want dat is vaak nog een stukje wandelen naar de fysieke bus! De Twitter oplossing kan meerdere hashtags en accounts monitoren op nieuwe ideeën.

Survey en toetsen

De oplossing van Innofication maakte altijd al gebruik van survey oplossingen van derden om in de game/community inzicht te krijgen in verbeterpunten die het innovatieproces kunnen optimaliseren. Nu heeft Innofication een geïntegreerde survey- en toets oplossing ontwikkeld die de beleving van de speler verbetert, maar ook nieuwe toepassingsmogelijkheden biedt. Zo kan er 
bijvoorbeeld voor onderwijsdoeleinden tussentijds snel worden getoetst wat het kennisniveau is van studenten. Er kan worden gepolled waar spelers behoefte aan hebben. Er kan een korte screening plaatsvinden of toekomstige spelers wel bij de doelgroep van bijvoorbeeld een incubator of accelerator hoort. Zo niet, dan wordt toegang automatisch ontzegt. Wanneer gebruikers/spelers een toetst goed hebben voltooid dan kunnen ze een extra investering of toegang tot een volgende ronde in de game krijgen. De resultaten van de survey en toetsen zijn voor de managers in het platform beschikbaar. Daarnaast zijn er widgets beschikbaar waarmee snel geselecteerde delen uit een survey of toets met de community/crowd kan worden gedeeld.

Incubator Challenge

Het innovatie platform van Innofication beschikt al over een uitgebreid autorisatiemodel. Nu is er tevens de mogelijkheid dat één of meerdere coaches worden toegewezen aan één of meerdere spelers die intensief werken aan hun innovatie. Deze oplossing is vooral van belang wanneer spelers niet werkzaam zijn voor dezelfde organisatie en dat vertrouwelijke informatie van spelers alleen wordt gedeeld met één of meerdere coaches. Investeren en feedback geven aan spelers blijft dan alleen nog maar mogelijk voor coaches. Een competitie-element blijft behouden door de namen van spelers, hun idee naam en ontvangen investeren wel te delen in de community/crowd. Dit betreft vrijwel altijd geen vertrouwelijke informatie. Deze functionaliteit is vooral belangrijk voor toepassingen voor incubators, accelerators en educatie.

Groepschat

De Innofication beschikt al lang over een berichtensysteem waarmee gebruikers elkaar berichten kunnen sturen. Nu is er ook een groepschat beschikbaar waarmee alle gebruikers met elkaar realtime kunnen chatten in het cloud platform. Hierdoor wordt de community/crowd in het cloud platform nog actiever en gemotiveerder.